Religiøse bygningers arkitektur

Den tidligste kirke i Dansk Vestindien fandtes på Fort Christian i Charlotte Amalie på St. Thomas. En kildebeskrivelse giver indtryk af et enkelt indrettet kapel med begravelser under gulvet og et træloft dekoreret med et maleri af ærkeenglen Gabriel.

De første danske kolonister var protestanter, men de tillod franske huguenotter, hollandske reformerte og andre protestantiske trossamfund at etablere sig på øerne. Også sefardiske jøder fra portugisiske og spanske kolonier fik religionsfrihed, sammen med anglikanere og katolikker fra de omkringliggende, koloniserede caribiske øer.
I Charlotte Amalie findes mange trossamfund, men da byen har været hærget af flere brande – senest i 1832 – er ingen af kirkebygningerne ældre end det år. Byens store, nyklassicistiske kirke, Frederic Lutheran Church, er bygget i 1820 og genopført efter branden, formentlig af den danske arkitekt Løvmand.
Synagogen er fra 1833 og ligeledes genopført efter branden i 1832, hvor den tidlige synagoge fra slutningen af 1700-tallet forsvandt. Den er bygget i nyklassicistisk stil og ligger på en smal grund i Krystalgade, hvor den kiler sig ind som et byhus i gaden.